Cohaesie volgt ontwikkelingen eerste lijn in Rotterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

In 2018 heeft een aantal partijen uit het Rotterdamse veld van de eerstelijns zorg gezamenlijk de ambitie geformuleerd om toe te groeien naar een krachtige eerstelijns partner, in ieder geval op inhoud, mogelijk in de toekomst ook op contractering van de O&I gelden. Cohaesie volgt de ontwikkelingen voor de Hoogvlietse huisartsen (Paul Huijsman en Dominiek Rutters). Lees hieronder verder.

De versnippering van het aantal huisartsenorganisaties in Rotterdam is groot. Naast de wat grotere organisaties zoals IZER, ZonBoog, LHV, de CHPR, Gezond op Zuid, ZorgImpuls en Cohaesie, is er ook een netwerk van 11 kleinere gezondheidscentra. Voor verzekeraars zoals Zilveren Kruis is de nieuwe O&I financiering een krachtig middel om meer eenheid aan te brengen in de organisatiegraad van de eerste lijn. Het samenwerkingsverband bundelt daarom de krachten. Zij volgt daarbij twee sporen: inhoud en contractering. Bij dit laatste gaat het om het onderhandelen met Zilveren Kruis om de overgang naar de O&I ondersteunend te laten zijn aan de inhoudelijke plannen van de eerste lijn. Cohaesie zit aan tafel en volgt de ontwikkelingen om de belangen van de huisartsen uit Hoogvliet, met Zilveren Kruis als preferente verzekeraar, te behartigen.

De vergaderingen van het samenwerkingsverband werden in 2018 bijgewoond door voormalig bestuurder Bart Wils, vanaf eind 2018 neemt ook Paul Huisman vanuit de Hoogvlietse huisartsen deel, samen of in afwisseling met Dominiek Rutters, bestuurder van Cohaesie Zorg.

Terug naar het nieuwsoverzicht