Evenementen

Doelgroep: Alle huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen

Nieuwe NHG Standaard DMII + Incretines

Bij een specifieke groep DM type 2 patiënten kan overwogen worden om GLP-1 analogen op te starten. GLP1-agonisten verlagen het HbA1c met 11 tot 18 mmol/mol. Het zijn middelen die voorheen door de internist werden voorgeschreven en aanzienlijk duurder zijn dan de huidige middelen.

Wat is een GLP-1 analoog?
GLP-1 is een hormoon dat door de darm wordt aangemaakt zodra koolhydraatrijk voedsel de darmwand passeert. GLP-1 stimuleert samen met glucose de alvleesklier tot insulineproductie. Daarnaast heeft GLP-1 een remmende werking op de maagontlediging, op de eetlust en op de glucagonproductie. Veel mensen met DM type 2 hebben, naast een insulinetekort, ook een relatief tekort aan GLP-1. Het doel van de GLP-1 therapie is het handhaven van een normale bloedglucose door het tekort aan GLP-1 te compenseren. GLP-1 analogen verlagen naast de bloedglucosewaarde ook het gewicht. De kans op hypoglykemie is daarbij afwezig.

Sinds 1 januari 2019 mogen huisartsen nu ook zelf de GLP1 analogen starten. Om uw kennis hiervan te vergroten bieden wij u een scholing aan in samenwerking met Saskia ten Have, internist in het Spijkenisse Medisch Centrum. Er is gelegenheid om met elkaar kennis te maken en te sparren over de nieuwe NHG standaard.

Datum & Locatie:
donderdag 04 april 2019
17:00 - 19:30
Spijkenisse Medisch Centrum, Ruwaard van Puttenweg 500, Spijkenisse
Accreditatie:
Aangevraagd bij NVvPO. ABC1, NIV en V&VN
Doelgroep:
Alle huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen
Kosten:
De scholing wordt u kosteloos aangeboden.
Aanmelding kan tot 2 april 2019 17:00.
Afmelden kan tot 48 uur voor de start van de scholing. Bij afmelding binnen 48 voor de scholing zullen wij € 50,- bij u in rekening brengen.
Organisator:
Cohaesie in samenwerking met Novo Nordisk
Docenten / sprekers:
Saskia ten Have en Shanti Bhagola
Nadere informatie:
Sophia Batenburg, s.batenburg@cohaesie.nl

Inschrijven

Er zijn nog 34 plaatsen beschikbaar.

Boekingen zijn niet langer mogelijk.