28 mei 2020 in GGZ

Op 26 mei 2020 hebben vijftien organisaties -digitaal- een intentieovereenkomst getekend om te zorgen dat mensen met psychische problematiek sneller de juiste hulp op de juiste plaats krijgen. Cohaesie heeft hierin een sterke aanjagende rol vervuld. 
 
Programmaplan aanpak wachttijden
De ambitie is om de wachttijden voor GGZ-patiënten terug te brengen en te zorgen voor tijdige en passende GGZ-ondersteuning voor de inwoners van de Zuid-Hollandse Eilanden. De praktijkondersteuner van de huisarts is de spin in het web en zorgt dat de zorgvraag snel doorgezet wordt naar de juiste organisatie. De patiënt wordt dan zo snel mogelijk doorverwezen naar de juiste organisatie voor passende hulp.

Er komen verschillende gezamenlijke projecten, die het mogelijk gaan maken de wachttijden te verkorten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van praktijkondersteuners GGZ-Jeugd bij huisartsenpraktijken, laagdrempelige consultatie van psychiaters en inzet van E-Health. Daarnaast zorgt de ontwikkeling van één intake ervoor dat een patiënt direct de juiste hulp krijgt.

De intentieverklaring is ondertekend door: de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee, Nissewaard en Westvoorne, de GGZ-instellingen Parnassia Groep (Indigo, 1nP, Youz, i-psy, PsyQ,  Reakt en Antes), FortaGroep en de huisartsenzorggroepen Cohaesie, Haringvliet, Hoeksewaard en KIEK.

Persbericht GGZ Intentieverklaring 26 mei 2020.

Programmaplan wachttijden GGZ ZHE.pdf