Kosten en declaraties
Huisartsenzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. U betaalt geen eigen risico. Dat geldt ook voor de medische handelingen die uw huisarts verricht. Soms kan het gebeuren dat u toch moet bijbetalen voor zorg voor bijvoorbeeld:
- medicijnen die de huisarts u voorschrijft
- behandeling door een medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog of andere zorgverlener waar de huisarts u naar verwijst
- laboratorium- of röntgenonderzoek dat de huisarts laat doen
Waarom staat er 'Cohaesie' op het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar?
Het bedrag van Cohaesie dat op uw declaratie staat, wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U hoeft dit dus niet te betalen en het gaat niet van uw eigen risico af. Cohaesie coördineert de (keten)zorg voor huisartsen op Voorne-Putten en Rozenburg. Voor deze coördinatie worden bij uw zorgverzekeraar kosten in rekening gebracht.
Ketenzorg
Ketenzorg is de controle en behandeling van uw chronische aandoening in de huisartsenpraktijk. Controle en behandeling van chronische aandoeningen zoals Diabetes Mellitus II, COPD, astma en hart- en vaatziekten (CVRM) vinden plaats op een speciaal spreekuur in de praktijk bij uw huisarts en/of praktijkondersteuner.
Samenwerking
Om u beter te kunnen helpen en te ondersteunen bij uw chronische ziekte, stemmen de huisartsen van Cohaesie hun zorg goed af met zorgverleners en zorgorganisaties. Huisartsen maken goede afspraken met elkaar en ook met u. Deze afspraken noemen we zorgprogramma’s.
Cohaesie ondersteunt de samenwerkingsafspraken en werk hiervoor samen met andere gespecialiseerde zorgverleners, zoals specialisten, diëtisten en podotherapeuten uit de regio Rotterdam-Rijnmond Zuid. De samenwerking bestaat onder meer uit het maken van afspraken over het verbeteren van de kwaliteit van uw zorg.
Medische gegevens
Eén van deze afspraken is dat we uw medische gegevens goed moeten vastleggen en kunnen delen met een andere zorgverlener. Hiervoor maken de huisartsen gebruik van een Huisarts Informatie Systeem (HIS). In het HIS staan onder andere uw medische gegevens, waardoor deze toegankelijk zijn voor u en voor de andere zorgverleners in de keten die u behandelen. Uiteraard hebben zij alleen toegang tot voor hen relevante gegevens.
Wilt u meer weten over ketenzorg? Neemt u dan contact op met uw eigen huisarts.