Datum
03 november 2023, 12:30u ‑ 13:00u
Locatie
Online
Scholingsduur
30 minuten
Accreditatie
Nee
Doelgroep
Doktersassistenten, Huisartsen, Praktijkmanagers
Organisatie
Cohaesie

Ben jij contactpersoon MTVP of ben je degene die het medewerkersonderzoek gaat coördineren in jouw praktijk? Dan ben je van harte welkom!

Cohaesie start in week van 21 november 2023 met een medewerkersonderzoek onder alle praktijken in het kader van het landelijke programma Meer Tijd voor de Patiënt. Gezien de problematiek op de arbeidsmarkt is dit één van de pijlers vanuit MTVP waar wij in het bijzonder de nadruk opleggen. Uit gesprekken komt naar voren dat het werkplezier onder zorgprofessionals bij alle praktijken hoog in het vaandel staat. Medewerkers binden en boeien is echter essentieel voor de duurzame inzetbaarheid van personeel. Hoe doe je dit en doe je het goed? Dit kun je het beste vragen aan je eigen medewerkers.

Tijdens deze kick-off vertelt De Monitor Groep, zij voeren het medewerkersonderzoek voor ons uit, je alles over het aanstaande medewerkersonderzoek. Je hoort hoe dit in z’n werk gaat en wat er van de praktijken verwacht wordt. Het onderzoek zal in ieder geval anoniem worden uitgevoerd en per praktijk worden de resultaten teruggekoppeld, zodat je er mee aan de slag kunt.

Jullie aanwezigheid en inzet om dit medewerkersonderzoek tot een succes te maken, is onmisbaar! Het medewerkersonderzoek is alleen betrouwbaar als er voldoende medewerkers mee doen. We rekenen op je komst bij één van de kick-offbijeenkomsten op 3 of 9 november 2023!

Waarom kiezen wij voor werkgeluk?

We besteden een groot gedeelte van onze tijd aan werken. Fijn als we in die werkzame uren ook gelukkig zijn. Meer dan een kwart van de medewerkers in Nederland mag zich gelukkig prijzen: zijn of haar organisatie besteedt veel aandacht aan het werkgeluk van medewerkers. ‘De 8 van Werkgeluk’: het model waarin de acht meest bepalende factoren worden weergegeven in de vorm van een lemniscaat. Dit lemniscaat symboliseert de oneindigheid van werkgeluk en het continu blijven werken aan werkgeluk. Veel organisaties voeren een werkgelukonderzoek uit onder de medewerkers, om continu aandacht te besteden aan het werkgeluk.

Werkgeluk maak je niet alleen. Het ontstaat in een wisselwerking tussen enerzijds de organisatie en anderzijds de medewerker zelf. De 8 van werkgeluk kun je dan ook in twee groepen verdelen: de ik-kant en de wij-kant. Plezier, voldoening, competentie en autonomie zijn factoren die je als medewerker zelf invloed kunt beïnvloeden. Voor de andere vier factoren (vertrouwen, verbinding, zingeving en waardering) ben je meer afhankelijk van de organisatie en je collega’s. Daarom noemen we dit de wij-kant van het model.

In het medewerkersonderzoek dat wij gaan uitvoeren komen deze aspecten aan bod.

Let op; er zijn twee kick-offbijeenkomsten op 3 en 9 november. Schrijf je in voor één van deze twee.