Wil je je nog inschrijven voor de nazomerbijeenkomst?
Stuur een e-mail naar Saskia Karreman
Plenaire sessie Outside The Box
Freek Verdult, academicus outside the box academie
Vernieuwen en veranderen vraagt om ‘outside the box’ denken. Dat is in de praktijk minder eenvoudig dan het lijkt. We zitten vaak vast in gebaande paden. Freek neemt u mee naar de wereld daarbuiten. Met mind-blowing voorbeelden en oefeningen schudt hij ons wakker uit onze patronen.
Ik ben laaggeletterd
Saskia Monster, beleidsadviseur sociaal domein gemeente Voorne aan Zee en ervaringsdeskundige
Lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden vormen de basis waardoor mensen kunnen meedoen in de samenleving. Door een ervaringsdeskundige van de stichting lezen en schrijven worden wij ingeleid in de wereld van lage basisvaardigheden in combinatie met gezondheidsproblemen.
Triage; the game
In deze game ga je als triagist op een huisartsenpost aan de slag. Je wordt meegenomen in de denk- en beslisroute van de triagist. Wat heeft urgentie en moet de patiënt gezien worden (of niet!). Je gaat 12 patiënten voorzien van de juiste urgentie. Dit doe je door de juiste vragen te stellen en vervolgens de juiste opties te selecteren.
Dokter leefstijl wil het anders
Marieke Bolkenbaas, dokter leefstijl
Een verandering in leefstijl kan vaak al een groot verschil te maken in de kwaliteit van leven van patiënten. Of ze nu chronisch ziek of (nog) gezond zijn. Maar je leefstijl aanpassen kost tijd, omdat het om een gedragsverandering gaat. Dat valt niet op recept voor te schrijven. Met welbekende adviezen zoals ‘eet wat minder, beweeg wat meer’, gaan we wegens tijdgebrek op het spreekuur vaak voorbij aan de ervaringen, wensen en mogelijkheden van de patiënt, en die wilden wij juist meer centraal stellen. Dit vergt een ander gesprek dan we meestal gewend zijn, een gesprek waarin je de patiënt volgt en zelf regie geeft (Waar wil jij beginnen? Wat is voor jou belangrijk?) in plaats van hem dingen voor te schrijven of te adviseren. In deze workshop zal er ingegaan worden op die andere insteek van zo'n leefstijlgesprek in de spreekkamer. Welke (voor)oordelen hebben we eigenlijk zelf? En hoe kun je het nu anders doen in de vaak beperkte tijd?
Boost je energie: Ontdek de kracht van bevlogenheid
Annemie Webers, Career & Live
Elke dag sta je klaar om de beste zorg te bieden aan je patiënten. In de hectiek van de huisartsenpraktijk, waar de telefoon constant rinkelt, de wachtkamer vaak vol zit en de administratieve lasten blijven groeien, is werkdruk een steeds terugkerend thema. We gaan aan de slag met bewustwording, geven inzichten en stimuleren van een proactieve houding. We maken werkcultuur en bevlogenheid bespreekbaar en je krijgt concrete handvatten, tools en acties die direct resultaat opleveren. Ontdek hoe jij en je team morgen al stappen kunt zetten naar een nog prettigere en energiekere werkomgeving.
Tommie in de zorg
Tommie Niessen, verpleegkundige, auteur en spreker
Wat is zorg? Welke verschillende perspectieven zijn er en welke invloed heeft dit op de maatschappij en onze persoonlijke visie. Hoe kunnen we elkaar vinden in de zorg om elkaar te inspireren en te ondersteunen bij het leveren van zorg? Welke invloed hebben wij als individu om buiten de kaders van onze functie of visie zorg te leveren? Versterk je invloed op je werk en de kwaliteit van de zorg door samen in gesprek te gaan, te kijken wat we allemaal al doen en elkaar te inspireren.
Moeiteloos digitaal samenwerken
Cox van de Weg, internist en hoofd Klinisch team van Digizorg
Martijn Brands, arts en Product Owner bij Digizorg
In de regio’s Rijnmond & Zuid-Hollandse Eilanden hebben 29 zorginstellingen gezamenlijk de droom uitgesproken om één digitale voordeur voor de patiënt te ontwikkelen (de Digizorg patiëntapp), en één digitale voordeur voor de zorgverlener (de Digizorg zorgverlenerscockpit). Hoe draagt Digizorg bij aan dit toekomstbeeld? Hoe kan dit ingezet worden in de regionale, domeinoverstijgende patiëntenzorg.