Deze e-learning kun je volgen wanneer het jou uitkomt! Na de inschrijving ontvang je zo snel mogelijk een deelnamelink (dit kan 2 weken duren).
Hulpvragen met de urgentiecodes U4 en U5 hoeven niet direct gezien te worden en kunnen meestal met een goed en duidelijk zelfzorgadvies en vangnet afgehandeld worden.
Bij een zelfzorgadvies krijgt de patiënt voorlichting en advies mee wat men zelf kan doen aan een klacht. Er is geen of een verwaarloosbare kans op verslechtering op korte termijn. Hierbij is het van belang dat de patiënt wel vertelt wordt waar hij of zij op moet letten en wat de patiënt kan doen als er toch verslechtering optreden. Dit wordt een vangnetadvies of contactadvies genoemd. Bij het geven van een zelfzorgadvies en vangnet is het belangrijk dat de patiënt heeft begrepen wat er verteld is. Toets altijd of de patiënt het heeft begrepen en zich hierin kan vinden.
Inhoud
Deze training behandelt verschillende clusters, zoals:
- Algemeen/huid;
- Buik/urogenitaal;
- Hoofd;
- Neurologie/psychiatrie;
- Thorax/extremiteit;
- Trauma klein.
Voor elk cluster worden de symptomen en triagecriteria van specifieke klachten besproken, inclusief relevante anatomie en theoretische uitleg. Casuïstiek wordt gebruikt om inzicht te krijgen in symptomen, pathofysiologie, onderliggende ziektebeelden en risico’s.